Mr. Caring


# One of my best buddy...

#  Hadi, person who loves cat so much, much more than he love me? Erk?!  [ :P ]

Hamboi, bibiq ang... merah mak ngah. Haha.


Well, this is one of my best buddy in USM. Kawan masa suka duka. Kawan yang selalu kena tadah telinga dengar aku pot pet pot pet pasal masalah aku. One of geng aku dgn GBS la. Rindu dia sangat-sangat. Dulu, aku and GBS lain selalu je lepak dengan dia. Kira dia member geng kami. Siap ada persidangan aiskrim 2012 di Bukit Gambir tu lagi.

Baru tadi call dia. Dah lama sangat tak borak-borak. Rindu zaman belajar dulu. Borak pasal kenangan di USM dulu-dulu. Geng kami. Rindu masa dulu. Rindu dengan cerita-cerita ko pasal kucing dengan kawan-kawan lain. Rindu dengan cerita ko memasak nasi dagang -ok, kalah aku. Malu-

Masa ni, dinner TOT38. Aku ingat lagi masa mula-mula aku join TOT. Tak ada seorang pun yang aku kenal melainkan ko dan juga Henry FitZroy. Tapi, Henry FitZroy sibuk sebab dia bos kita. Masa meeting, aku selalu duduk dekat ko sebab awkward dengan situasi dan orang lain. Al-maklum sajalah, buat event bawah seliaan Pusat Sukan tu. Tapi sebenarnya dari situlah aku mula kenal dengan ramai orang. Dan dah tak awkward. Siap En. Wan tegur aku sebab aku formal panggil dia dengan gelaran 'Encik'. Sedangkan orang lain panggil dia 'Abang Wan'. Kat situ juga aku belajar cara uruskan team aku, cari sponsorship, lepak Pusat Sukan USM tiap hari sambil cuci mata skodeng foreigner yang nak sewa swimming pool USM. Ahaks, kan dah terserlah kesantunan aku di situ. Aku kenal ramai orang, rasa seronok bekerja dengan mereka.

Aku ingat lagi, aku kenal ko dekat kelas Creative Writing. Yang Encik Sofwan ajar. Time tu, Fyza sibuk saja duduk usha Edward. Yela, Edward kan budak CG. Sama macam ko. First time aku tegur ko sebab aku tengok ko boleh borak sembang je dengan Fyza, Ziha, Momoi semua. So, aku pun join sekaki la. Still, paling aku tak boleh lupa ialah ko sanggup teman aku pergi jalan kaki makan malam dekat Ivory- Bukit Gambir. Masa tu, kelas Creative Writing dibatalkan. GBS lain terpaksa balik sebab nak siapkan assignment mereka yang menimbun. Aku pula gastrik tahap kronik sampai jalan pun macam nenek bongkok tiga. Walau ko duduk dekat CG, ko still sanggup teman aku pergi makan. Memang aku terharu, akan aku kenang sampai mati. Ok, sedih. Terharu.

And last night, adalah pertama kali aku borak-borak dengan ko lama sepanjang lepas kita konvo. Hem, tak sangka, dah setahun kita konvo, kan? Apa pun, aku amat hargai hadiah konvo ko, Penguin cute! Yang tu, aku sorang je dapat. Hahahaha, Fyza and Ziha jealous sangat. Penguin ko, aku simpan elok-elok. Nanti, aku nak tunjuk dekat anak-anak aku dan cerita pasal Pak Cik Hadi yang suka kucing ni. Hahahahahaha

Apa pun, sahabat suka duka sampai mati. Itu janji aku pada ko. Dan janji aku pada GBS lain. Aku tahu ko rasa sentap sikit sebab aku lambat beritahu pasal tu, tapi percayalah, aku pun belum ada kekuatan untuk bercerita tentang tu. Tapi, ko dan GBS lain sahabat aku sampai mati. Aku sayang ko, Hadi! Ko memang yang ter-best lah!



p/s: Janganlah pula sedih-sedih. Aku ingat kenangan kita semua sampai mati. Sebab aku sayang semua sahabat susah senang aku.  :)

Honest

Thanks Tumblr  :)

                                                 Aku tahu ini semua tak adil                                                Aku tahu ini sudah terjadi                                               Mau bilang apa aku pun tak sanggup                                               Air mata pun tak lagi mau menetes
                                             Alasannya seringkali ku dengar                                             Alasannya seringkali kau ucap                                           Kau dengannya seakan ku tak tahu                                              Sandiwara apa yang telah kau                                              lakukan kepadaku
                                              Jujurlah sayang aku tak mengapa                                             Biar semua jelas telah berbeda                                           Jika nanti aku yang harus pergi                                          Ku terima walau sakit hati

                                            Mungkin ini jalan yang engkau mau                                            Mungkin ini jalan yang kau inginkan                                             Kau dengannya seakan ku tak tahu                                             Sandiwara apa, ceritanya apa, aku tahu

                                            Jujurlah sayang aku tak mengapa                                           Biar semua jelas telah berbeda                                           Jika nanti aku yang harus pergi                                           Ku terima walau sakit hati

                                            Jujurlah sayang aku tak mengapa                                             Biar semua jelas telah berbeda                                            Jika nanti aku yang harus pergi                                            Ku terima walau sakit hati                                            Ku terima walau sakit hati

Kejujuran itu penting. 
Jangan bagi alasan mengarut. 
Buat sakit hati orang saja.



p/s: Lagu favourite Chemoh ni. Sampai aku terikut sekali nyanyi. Adoi...




Geng ♥163♥

Thanks, Mr. G!
I'm off to South Korea




Ok, kepada Geng 163 [ Kak Syima comei, Chemoh cute, and Dayat lawo]
     
      Thanks sebab sudi hantar teman pi KLIA. Korang memang best la. Rock and roll. Lain kali kita wat lagi ek. Pi litar Sepang lak. Kahkahkah. Anyway, lepak dengan korang memang betul-betul happening. Siap Chemoh pick lagu Judika-Aku yang Tersakiti (favourite song) lagi tu bagi aku karok. Hah, kan keluar abis suara merdu aku! Hahahaha, tak pe la. Apa pun, memang sweet memories dengan you all. Nanti korang pi Korea Selatan, contact-contact la aku. Aku pula pergi ambil dekat Seoul Airport/ Incheon Airport :p Aku pula bawa korang pi karok. Tapi karok lagu dalam bahasa Korea la. Hihihi


Thanks sudi melayan keletah kita sepanjang kita di Malaysia.  :P


Oh, my beloved Malaysia. Bye-bye. Thanks buat Chemoh, Kak Syima and Dayat. I owed you guys lots! 

Terima kasih atas masa, keringat, duit, and moral support. I really need it. Ops, Chemoh, beritahu kat Hafiz juga ye. Terima kasih. Lupa nak ucap pada dia. Really have fun la.

Berkawan biar seribu. Kawan saja dengan semua orang. Bukan kita sombong. Biarlah daripada personaliti kita orang kata kita sombong, tapi biar lepas diaorang kenal kita, baru diaorang tahu kita macam mana. Jadilah eksklusif, bukannya murahan. Orang hanya kenal hati budi kita bila dia dah kenal kita dengan baik. Dalam hubungan juga begitu. Ok, sedang menunggu dia balik daripada camping. Moga dia serius. Dan moga dia yang terakhir dan paling tepat buatku. Moga doa Chemoh dimakbulkan. Amin.



p/s: Lepas ni memang akan selalu hangout la di Serdang! :)

♥Tony Stark♥


My Tony Stark  [Thanks, Mr. G!]



Mungkin kita pernah rasa tentang cinta
Yang takdirnya bukan untuk kita
Mungkin ini adalah cara meluah cinta
Tanpa berkata atau berpandang mata

Mungkin aku mencintaimu
Walaupun engkau tak pernah tahu
Mungkin aku mencintaimu
Tanpa lelah atau pun jemu


I’m sorry but I love you
I’m sorry if I miss you
Even if I can’t have you
You know I’ll always be there for you


Mungkin kita tak bersama di takdirnya
Tak mengapa asal kau bahagia

Biar aku mencintaimu
Biar tiada siapa yang tahu
Biar aku mencintaimu
Dalam diam ataupun bisu

I’m sorry but I love you
I’m sorry if I miss you
Even if I can’t have you
You know I’ll always be there for you

Biar aku mencintaimu
Biar tiada siapa yang tahu
Biar aku mencintaimu
Dalam diam ataupun bisu

I’m sorry but I love you
I’m sorry if I miss you
Even if I can’t have you
You know I’ll always be there for you
I’m sorry but I love you




Suka, minat, simpan dalam hati diam-diam. Tak perlu nak heboh satu dunia. Kalau Allah dah kata itu jodoh kamu, maka Allah akan permudahkan. Allah akan tunjukkan jalan. Soal hati, itu sangat complicated. Even dah kenal 10 tahun, tapi hati boleh saja berubah. Hati ini milik Allah, Dia tahu yang terbaik untuk kita. Aku hanya bergantung harap pada Allah. Yakin pada ketentuan Allah. Allah lebih mengetahui. Mungkin kali ini adalah yang terakhir dan yang tepat untuk aku. Macam apa yang Chemoh kata dan doakan tadi selepas aku dan dia girls talk kejap. Mudah-mudahan Allah permudahkan. Amin. Bercinta lama buat aku rasa rimas dan sesak. Tanpa ikatan yang halal dan sah, hidup jadi tak tenang. Seronok hanya seketika kerana itu hanya fasa perkenalan. Tetapi yang menentukan segalanya adalah fasa komitmen. Itu pengukur kekuatan ikatan yang dibina. Restu mak ayah itu penting. Jadi nadi dalam suatu perhubungan. Apa pun yang berlaku dan terjadi, utamakan mak ayah dahulu. Dalam perhubungan, apa yang terjadi ada sebab musababnya. Kalau tak jadi, adalah yang lagi baik untuk kita, kalau jadi, alhamdulillah. 

Maka, hati. Tenanglah. Dan yakin, berserah, dan terus berdoa pada Allah. 





p/s: Ini Chemoh la punya pasal. Cakap pasal jodoh pertemuan bagai. Kan aku dah angau dengan Tony Stark kat atas ni, ha.  :P


Mental Revolution!

Thanks, G!


Sila jangan tertipu dengan pic di atas. Tapi itulah aku. Gaya bebas kini. Dapat menikmati kembali rasa nyaman hidup setelah terperuk dengan momokan udara lesu dan perih. Moga segala yang aku doakan dan harapkan menjadi kenyataan. Yesza, GBS Fyza dah approve. GBS Becky pon dah approve. Even my dear hiruma-sama pun dah approve. Apatah lagi my Omma, pon dah approve. Yang tinggal, hanya GBS Ziha dan GBS Shira. Diaorang tak tau lagi. Tapi, tak apalah. Tunggu masa yang sesuai. Just follow the flow, orang putih kata. Kalau ada, adalah lah tu, kalau tak ada, ada yang lebih baik lagi.






Buat Tony Stark (Anthony Stark), 

Thanks, T!
Please, please, and please, just act to prove, not talk with words. Words no longer work on me. 
[Gara-gara minat Tony Stark, mula la nak angau sendiri-sendiri. Alahai!]






p/s: Baru sedar, Edward Cullen bukannya Edward Cullen. Dia hanya Kyle XY.



Silent Faith

Thank, Google.

 "Jodoh itu rahsia Allah. Belum tentu tepat melalui mimpi, dan suasana di depan mata. Kerana fikiran yang terbatas tetap mahu menafikan. Barangkali ia mainan minda yang terhasil daripada mainan perasaan. Just go with the flow, insya-Allah ada hikmahnya.  Andai jadi, mungkin buat buku seperti, Sebelum Aku Bernikah dengan tajuk, Di Kala Sedang Beristikharah. Andai tidak, mungkin juga. Wallahu alam. Sebaik-baik perancang adalah Allah. Dapatkan apa yang kita mahu dengan minta pada-Nya, andai... bersungguh-sungguh mahu. Walau akal yang terbatas ini tidak dapat fikir caranya."   -Insyirah Azhar-



Thanks, Tumblr!

Wahai Jiwa,
Redha dan ikhlaskan hati. InsyaAllah DIA akan tunjukkan jalan yang terbaik. Hati ini sedang bersusah payah redha dan ikhlas walau nanar dengan sayang padanya yang ikhlas kerana DIA. Hati ini milik Allah. Hati ini, kita yang rasa. Dengan DIA, kita mohon, dan dengan DIA segala yang mustahil kini, insyaAllah jadi tak mustahil selamanya. Kerna DIA punya kuasa, sekali berfirman 'Kun Fa Ya Kun' semuanya akan jadi nyata.

Maka, marilah kita berdoa. Berdoa masing-masing sahaja yang tahu. Ujian dan dugaan hati memang buat diri jadi nanar dan gila. Tapi, lihatlah hikmahnya, lihatlah dari sudut positif, lihat pada kesan positif dia tinggalkan pada kita, maka berpegang pada hal itu. Dan selebihnya DIA yang akan tentu. 

Salam Sayang dan Penuh Rindu,
-Sahabat Duka Tawamu-




Kata Prue, hati ini milik Allah. Maka, apa yang berlaku itu kehendak Allah. Percaya dan yakin pada Allah. Berdoa dan terus berdoa moga Allah kabulkan doa kita. Hati kita, kita yang rasa. Tapi hati kita, Allah yang cipta. Keajaiban itu hanya Allah yang boleh berikan. Kalau bersungguh doa kita, azam kita, insyaAllah, Allah akan makbulkan. Dan tiada siapa yang dapat menghalang. Kalau kita ikhlas berkehendakkan sesuatu, dan sesuatu yang kita hajatkan itu bertujuan baik, InsyaAllah, Allah akan permudahkan ia, walau bertahun kita menanti. Janji Allah itu pasti.





p/s: Hati ini hanya milik Allah, dan mahu diserahkan pada Allah, walau jauh di sudut hati, masih berharap. Moga Allah perkenankan. Doakan ya, apa yang aku doakan itu dimakbulkan. Amin. Terima kasih.


Fun with My GBS


Hola, and here's the thing. I loved my GBS so much. I never expected that they actually came here, just to give me moral and positive support. Love them so much (although Rara is not here- so, we're not complete-)

Thanks Kak Long kawasan :)

Here we are! On our flirting-fun-happy time. Hohohoho. Ok, Rara is not here, so we're kinda sad. Korum tak cukup. And miss Rara coolness so much. Hahahah.

First, Ziha came to pick me up at my home. Then, we're heading to Kelana Jaya, picked up Fyza at LRT Kelana Jaya. Finally, we're heading to Shah Alam, picked up Momoi. So much time and money been wasted at tol, but never mind. We wanna hangout, so chill up.

The Conjuring- It's moi's idea, not mine!

Watched movies with gegirls. So much fun seen Fyza and Ziha shouted manically (kahkahkahkahkah). 
And I can see the evil's smile of Momoi!!! Hahahahha


Right after movie. Happy face with innocent smile.


My GBS <3 td="">


My Deary GBS,
        Thanks for everything. We have our times together, through thick and thin. I love you all so much. And I miss you all so much. Really wanna hangout just we used to. Thanks to Allah, because HIM, we met, we close, we laugh, we cry, we do crazy things. Memories. And I will always remember you, girls. You all I got. Love you all so much.



p/s: Love them lah!


Skinny Love

Thanks, Mr. G


Come on skinny love just last the year,
Pour a little salt you were never here,
My my my, my my my, my-my my-my...
Staring at the sink of blood and crushed veneer.

I tell my love to wreck it all,
Cut out all the ropes and let me fall,
My my my, my my my, my-my my-my...
Right in the moment this order's tall.

And I told you to be patient,
And I told you to be fine,
And I told you to be balanced,
And I told you to be kind,
And in the morning I'll be with you,
But it will be a different kind,
'Cause I'll be holding all the tickets,
And you'll be owning all the fines.

Come on skinny love, what happened here?
Suckle on the hope in light brassieres,
My my my, my my my, my-my my-my...
Sullen load is full, so slow on the split.

And I told you to be patient,
And I told you to be fine,
And I told you to be balanced,
And I told you to be kind,
And now all your love is wasted,
Then who the hell was I?
'Cause now I'm breaking at the bridges,
And at the end of all your lies.

Who will love you?
Who will fight?
And who will fall far behind?

Come on skinny love,
My my my, my my my, my-my my-my...
My my my, my my my, my-my my-my.



When we love somebody, when the feeling is too strong, we need to be sane. Love can't make us blind. But we make our self be in that state. Struggle for love and then get hurt. Just people said, love someone with just the way he/she are, and hate someone with just the way he/she are. Don't judge. Just careful. You will never want to be the one who gets hurt in the end.

Love is too complicated. Even for long distance relationship. What make it's worth it is trust, loyalty, and respect. If you have this all, insyaAllah it's gonna be ok. Long distance relationship is really hard, but not impossible. But, if it's end, just let it go. Just let he/she go. Sometimes, what we hold is just the past and memories, he/she is not with us anymore. Not the same person that crazily loving us for just the way we are. People is changing. That's what my Hiruma-sama's said.

5th August 2013 will always be in my mind. It's the date that made I truly wake up from long, wonderful dream. And then, I realize, I left the reality too long, long enough to make me fall apart again. Thanks, Allah, because YOU show me the reality of life, and without this, I'm may still not awake and realize the beauty of world, the wonderful smile on our beloved people's faces, the warm of sunshine, the calm of breeze, the fresh smell after rain. I'm very thankful about it. Love YOU, Allah!



p/s: There's lot of beauty in life. Go and find it. Treasure it. Live your life with pride and smile. :)