My Wedding's Event

To my new life to-be-soon


Assalamualaikum and Aloha!

It's been awhile since I wrote entry for past few months. Actually I'm kinda exhausted and busy with my workload. Yeah, from September till now, I need to struggle and make sure that my project is success. Either workload and my personal life activities, yeah, them good enough to make me a busy person. Well, life is short and we only has one chance to make it worth to live.

Ok, enough chit chat about that. Focused on title that I wrote up there.
MY WEDDING'S EVENT!


Tadaaa.... Nice, is it? 
Fresh roses from my future hubby. 
Simple, but so beautiful. 
A bouquet of flower have a deep meaning. 
Used to have one from him on my graduation day last year.
Still, it was sweet memory ever.



Ok, take a deep look on this picture.

Happy Wedding Day, Chick and Paan :)
It's Chick and her husband, Paan. This picture was took during Chick's akad nikah. What a lovely and nice dress. Yeah, I'm gonna have one during my big day soon. Actually Chick and Paan were my USM mate. But we're different course. As you can see there, Henry FitZroy was there too. With Salam, Izwan, the Ally Iskandar's clone, and YB. Henry FitZroy is working at Pasir Gudang, Johor. Salam in Dato Keramat and YB is on holiday from his ph.D. Izwan... well, I'm not quite sure. So, because of Chick's wedding, we decided to make reunion for our geng... [It's another geng. Not GBS'S geng] -Don't worry, GBS, I still love you, guys! You guys rock!



Chick and Paan bersanding

Yeah, we're having fun on last saturday. YB ate lots of nasi minyak and desert. Hahahahaha. While me, Salam, Henry FitZroy and Izwan just laughed when watching him ate non-stop. Macam bapak budak dah tu.

Speach to Chick:
Anyway Chick and Paan, Selamat Pengantin Baru buat korang ya. Thanks sebab sudi jemput aku ke majlis korang. Pape pon, nanti boleh reunion sekali lagi sambil bawa anak sulung masing-masing, ya. Hahahahha




Next...


My dear Zaf and her husband, Mail.

Guys, let me introduce you to my dear close friend at Pimpin siswa, Zaf. Well, majlis ni di Pedas, Nogori. So, I asked my friends to accompany me to Zaf's wedding. It's kinda excited when we're attending our close friends wedding. Felt touched, sad, happy... All feeling are mixed in same time. Anyway, I didn't have chance to take picture with her because I already promised to my dear Chemoh that I gonna hangout with her on the same day. 

Speach to Zaf:
Zaf, Selamat Pengantin Baru. Semoga ko bahagia ke anak cucu. Doakan aku, ya. Nanti wedding aku, jangan pulak ko tak datang. Thanks sebab sudi jemput aku sejak bulan 10 hari tu. Excitednya nak pergi sampai awal sampai ke majlis ko. Hahahahah.



Ok, sampai sini saja my newest update. Gotta go. Need to update my project to G.M. Hohoho.




p/s: Dear friends, I so glad that korang dah selamat and gembira. Jangan lupakan aku, ya. Dan doakanlah untuk aku juga. Moga-moga semuanya rahmat dan selamat. Amin. Aku tumpang bahagia,




Because Allah Love Us

Thanks, Hijabiz




Dalam hidup ini, aku pernah jatuh tersungkur dalam riang tawa palsuku. 
Dalam hidup ini, aku pernah dicemuh mereka lantaran kesilapan yang bukan aku lakukan.
Dalam hidup ini, aku pernah kehilangan mereka yang amatku sayang.
Dalam hidup ini, aku pernah hampir gila kerana kehilangan dia.
Dalam hidup ini, aku pernah tersenyum gembira kerana mereka.
Dalam hidup ini, aku pernah berasa tidak adil kerana tindakan mereka.
Dalam hidup ini, aku pernah menangis teresak-esak kerana gagal.
Dalam hidup ini, aku pernah 'mati' kerana lemas dengan kealpaan dunia.
Dalam hidup ini, aku pernah 'patah ribu-ribu' kerana kepercayaan sering dihancurkan.
Dalam hidup ini, aku pernah bahagia kerana ada kasih sayang mereka.
Dalam hidup ini, aku pernah tersenyum kerana keletah dan kepercayaan mereka padaku.

Dan hingga kini, 
Aku bersyukur kerana aku masih hidup.
Masih sempurna fizikal. 
Masih upaya menghirup udara bagi mengisi liang peparu. 
Masih waras dalam menjalankan tanggungjawab dan melakukan pertimbangan. 

Walau hati remuk. 
Walau hati patah berjuta kali patah.
Walau air mata tak pernah berhenti mengalir dari hati yang berkecai. 
Aku ikhlas dan redha.



Thanks, Tumblr



Kata Cyber Ommoni,
"Kepahitan hidup mengajar kita jadi dewasa. Segala sesuatu yang berlaku ada hikmahnya. Cuma kita perlu tekun, sabar, dan taqwa menghadapinya."


Ya, aku akui itu. Walau hati remuk mana, aku harus bangkit. Aku ada mereka yang menyayangi aku. Mereka yang ikhlas dan menerima aku seadanya. Walau dalam diam, aku tetap berdoa berterusan. Doa yang hanya DIA sahaja yang tahu. Doa yang tidak pernah putus dalam sedar dan dalam lenaku. Aku tahu DIA hadirkan ujian ini untuk aku terus mendambakan kasih sayang-Nya. Aku tahu DIA rindukan rayuan, ratapanku terhadap-Nya. Aku tahu DIA mahu aku menjadi insan yang lebih baik. Dan aku bersyukur. Bersyukur setelah aku berjaya berpegang pada kewarasan yang hampir hilang. Aku percaya pada qada' dan qadar DIA. 

Tiada manusia yang tidak menangis. Tiada manusia yang tiada masalah. Benar, mereka punya masalah, bahkan lebih besar daripadaku. Tetapi hati tetap gentar dalam hadapi hidup ini. Betapa aku berasa hidup aku sungguh pathetic dan kosong. Betapa aku takut akan rasa itu. Maka, demi Cyber Ommoni, demi Omma dan ayah, demi Bonnie Bannet dan Caroline Forbes, demi Suzika Ajinamoto dan Jo AnNa, demi Chemoh dan GBS lain, aku perlu bangkit. Aku mesti tersenyum. Ya, Aku mesti. Kerana janji Allah s.w.t. itu pasti. Sekiranya aku berdoa bersungguh-sungguh, DIA akan menunaikannya. Maka, aku perlu kuat. Dan aku mahu kuat.

Maka, doakanlah aku.


p/s: Entry kekuatan setelah berjuta kali aku kecundang. Terima kasih pada mereka yang tegar memberiku sokongan, kata-kata semangat, dan sokongan padu. Aku sayang kamu.


Mr. Caring


# One of my best buddy...

#  Hadi, person who loves cat so much, much more than he love me? Erk?!  [ :P ]

Hamboi, bibiq ang... merah mak ngah. Haha.


Well, this is one of my best buddy in USM. Kawan masa suka duka. Kawan yang selalu kena tadah telinga dengar aku pot pet pot pet pasal masalah aku. One of geng aku dgn GBS la. Rindu dia sangat-sangat. Dulu, aku and GBS lain selalu je lepak dengan dia. Kira dia member geng kami. Siap ada persidangan aiskrim 2012 di Bukit Gambir tu lagi.

Baru tadi call dia. Dah lama sangat tak borak-borak. Rindu zaman belajar dulu. Borak pasal kenangan di USM dulu-dulu. Geng kami. Rindu masa dulu. Rindu dengan cerita-cerita ko pasal kucing dengan kawan-kawan lain. Rindu dengan cerita ko memasak nasi dagang -ok, kalah aku. Malu-

Masa ni, dinner TOT38. Aku ingat lagi masa mula-mula aku join TOT. Tak ada seorang pun yang aku kenal melainkan ko dan juga Henry FitZroy. Tapi, Henry FitZroy sibuk sebab dia bos kita. Masa meeting, aku selalu duduk dekat ko sebab awkward dengan situasi dan orang lain. Al-maklum sajalah, buat event bawah seliaan Pusat Sukan tu. Tapi sebenarnya dari situlah aku mula kenal dengan ramai orang. Dan dah tak awkward. Siap En. Wan tegur aku sebab aku formal panggil dia dengan gelaran 'Encik'. Sedangkan orang lain panggil dia 'Abang Wan'. Kat situ juga aku belajar cara uruskan team aku, cari sponsorship, lepak Pusat Sukan USM tiap hari sambil cuci mata skodeng foreigner yang nak sewa swimming pool USM. Ahaks, kan dah terserlah kesantunan aku di situ. Aku kenal ramai orang, rasa seronok bekerja dengan mereka.

Aku ingat lagi, aku kenal ko dekat kelas Creative Writing. Yang Encik Sofwan ajar. Time tu, Fyza sibuk saja duduk usha Edward. Yela, Edward kan budak CG. Sama macam ko. First time aku tegur ko sebab aku tengok ko boleh borak sembang je dengan Fyza, Ziha, Momoi semua. So, aku pun join sekaki la. Still, paling aku tak boleh lupa ialah ko sanggup teman aku pergi jalan kaki makan malam dekat Ivory- Bukit Gambir. Masa tu, kelas Creative Writing dibatalkan. GBS lain terpaksa balik sebab nak siapkan assignment mereka yang menimbun. Aku pula gastrik tahap kronik sampai jalan pun macam nenek bongkok tiga. Walau ko duduk dekat CG, ko still sanggup teman aku pergi makan. Memang aku terharu, akan aku kenang sampai mati. Ok, sedih. Terharu.

And last night, adalah pertama kali aku borak-borak dengan ko lama sepanjang lepas kita konvo. Hem, tak sangka, dah setahun kita konvo, kan? Apa pun, aku amat hargai hadiah konvo ko, Penguin cute! Yang tu, aku sorang je dapat. Hahahaha, Fyza and Ziha jealous sangat. Penguin ko, aku simpan elok-elok. Nanti, aku nak tunjuk dekat anak-anak aku dan cerita pasal Pak Cik Hadi yang suka kucing ni. Hahahahahaha

Apa pun, sahabat suka duka sampai mati. Itu janji aku pada ko. Dan janji aku pada GBS lain. Aku tahu ko rasa sentap sikit sebab aku lambat beritahu pasal tu, tapi percayalah, aku pun belum ada kekuatan untuk bercerita tentang tu. Tapi, ko dan GBS lain sahabat aku sampai mati. Aku sayang ko, Hadi! Ko memang yang ter-best lah!



p/s: Janganlah pula sedih-sedih. Aku ingat kenangan kita semua sampai mati. Sebab aku sayang semua sahabat susah senang aku.  :)

Honest

Thanks Tumblr  :)

                                                 Aku tahu ini semua tak adil                                                Aku tahu ini sudah terjadi                                               Mau bilang apa aku pun tak sanggup                                               Air mata pun tak lagi mau menetes
                                             Alasannya seringkali ku dengar                                             Alasannya seringkali kau ucap                                           Kau dengannya seakan ku tak tahu                                              Sandiwara apa yang telah kau                                              lakukan kepadaku
                                              Jujurlah sayang aku tak mengapa                                             Biar semua jelas telah berbeda                                           Jika nanti aku yang harus pergi                                          Ku terima walau sakit hati

                                            Mungkin ini jalan yang engkau mau                                            Mungkin ini jalan yang kau inginkan                                             Kau dengannya seakan ku tak tahu                                             Sandiwara apa, ceritanya apa, aku tahu

                                            Jujurlah sayang aku tak mengapa                                           Biar semua jelas telah berbeda                                           Jika nanti aku yang harus pergi                                           Ku terima walau sakit hati

                                            Jujurlah sayang aku tak mengapa                                             Biar semua jelas telah berbeda                                            Jika nanti aku yang harus pergi                                            Ku terima walau sakit hati                                            Ku terima walau sakit hati

Kejujuran itu penting. 
Jangan bagi alasan mengarut. 
Buat sakit hati orang saja.



p/s: Lagu favourite Chemoh ni. Sampai aku terikut sekali nyanyi. Adoi...




Geng ♥163♥

Thanks, Mr. G!
I'm off to South Korea




Ok, kepada Geng 163 [ Kak Syima comei, Chemoh cute, and Dayat lawo]
     
      Thanks sebab sudi hantar teman pi KLIA. Korang memang best la. Rock and roll. Lain kali kita wat lagi ek. Pi litar Sepang lak. Kahkahkah. Anyway, lepak dengan korang memang betul-betul happening. Siap Chemoh pick lagu Judika-Aku yang Tersakiti (favourite song) lagi tu bagi aku karok. Hah, kan keluar abis suara merdu aku! Hahahaha, tak pe la. Apa pun, memang sweet memories dengan you all. Nanti korang pi Korea Selatan, contact-contact la aku. Aku pula pergi ambil dekat Seoul Airport/ Incheon Airport :p Aku pula bawa korang pi karok. Tapi karok lagu dalam bahasa Korea la. Hihihi


Thanks sudi melayan keletah kita sepanjang kita di Malaysia.  :P


Oh, my beloved Malaysia. Bye-bye. Thanks buat Chemoh, Kak Syima and Dayat. I owed you guys lots! 

Terima kasih atas masa, keringat, duit, and moral support. I really need it. Ops, Chemoh, beritahu kat Hafiz juga ye. Terima kasih. Lupa nak ucap pada dia. Really have fun la.

Berkawan biar seribu. Kawan saja dengan semua orang. Bukan kita sombong. Biarlah daripada personaliti kita orang kata kita sombong, tapi biar lepas diaorang kenal kita, baru diaorang tahu kita macam mana. Jadilah eksklusif, bukannya murahan. Orang hanya kenal hati budi kita bila dia dah kenal kita dengan baik. Dalam hubungan juga begitu. Ok, sedang menunggu dia balik daripada camping. Moga dia serius. Dan moga dia yang terakhir dan paling tepat buatku. Moga doa Chemoh dimakbulkan. Amin.



p/s: Lepas ni memang akan selalu hangout la di Serdang! :)

♥Tony Stark♥


My Tony Stark  [Thanks, Mr. G!]



Mungkin kita pernah rasa tentang cinta
Yang takdirnya bukan untuk kita
Mungkin ini adalah cara meluah cinta
Tanpa berkata atau berpandang mata

Mungkin aku mencintaimu
Walaupun engkau tak pernah tahu
Mungkin aku mencintaimu
Tanpa lelah atau pun jemu


I’m sorry but I love you
I’m sorry if I miss you
Even if I can’t have you
You know I’ll always be there for you


Mungkin kita tak bersama di takdirnya
Tak mengapa asal kau bahagia

Biar aku mencintaimu
Biar tiada siapa yang tahu
Biar aku mencintaimu
Dalam diam ataupun bisu

I’m sorry but I love you
I’m sorry if I miss you
Even if I can’t have you
You know I’ll always be there for you

Biar aku mencintaimu
Biar tiada siapa yang tahu
Biar aku mencintaimu
Dalam diam ataupun bisu

I’m sorry but I love you
I’m sorry if I miss you
Even if I can’t have you
You know I’ll always be there for you
I’m sorry but I love you




Suka, minat, simpan dalam hati diam-diam. Tak perlu nak heboh satu dunia. Kalau Allah dah kata itu jodoh kamu, maka Allah akan permudahkan. Allah akan tunjukkan jalan. Soal hati, itu sangat complicated. Even dah kenal 10 tahun, tapi hati boleh saja berubah. Hati ini milik Allah, Dia tahu yang terbaik untuk kita. Aku hanya bergantung harap pada Allah. Yakin pada ketentuan Allah. Allah lebih mengetahui. Mungkin kali ini adalah yang terakhir dan yang tepat untuk aku. Macam apa yang Chemoh kata dan doakan tadi selepas aku dan dia girls talk kejap. Mudah-mudahan Allah permudahkan. Amin. Bercinta lama buat aku rasa rimas dan sesak. Tanpa ikatan yang halal dan sah, hidup jadi tak tenang. Seronok hanya seketika kerana itu hanya fasa perkenalan. Tetapi yang menentukan segalanya adalah fasa komitmen. Itu pengukur kekuatan ikatan yang dibina. Restu mak ayah itu penting. Jadi nadi dalam suatu perhubungan. Apa pun yang berlaku dan terjadi, utamakan mak ayah dahulu. Dalam perhubungan, apa yang terjadi ada sebab musababnya. Kalau tak jadi, adalah yang lagi baik untuk kita, kalau jadi, alhamdulillah. 

Maka, hati. Tenanglah. Dan yakin, berserah, dan terus berdoa pada Allah. 





p/s: Ini Chemoh la punya pasal. Cakap pasal jodoh pertemuan bagai. Kan aku dah angau dengan Tony Stark kat atas ni, ha.  :P


Mental Revolution!

Thanks, G!


Sila jangan tertipu dengan pic di atas. Tapi itulah aku. Gaya bebas kini. Dapat menikmati kembali rasa nyaman hidup setelah terperuk dengan momokan udara lesu dan perih. Moga segala yang aku doakan dan harapkan menjadi kenyataan. Yesza, GBS Fyza dah approve. GBS Becky pon dah approve. Even my dear hiruma-sama pun dah approve. Apatah lagi my Omma, pon dah approve. Yang tinggal, hanya GBS Ziha dan GBS Shira. Diaorang tak tau lagi. Tapi, tak apalah. Tunggu masa yang sesuai. Just follow the flow, orang putih kata. Kalau ada, adalah lah tu, kalau tak ada, ada yang lebih baik lagi.






Buat Tony Stark (Anthony Stark), 

Thanks, T!
Please, please, and please, just act to prove, not talk with words. Words no longer work on me. 
[Gara-gara minat Tony Stark, mula la nak angau sendiri-sendiri. Alahai!]






p/s: Baru sedar, Edward Cullen bukannya Edward Cullen. Dia hanya Kyle XY.



Silent Faith

Thank, Google.

 "Jodoh itu rahsia Allah. Belum tentu tepat melalui mimpi, dan suasana di depan mata. Kerana fikiran yang terbatas tetap mahu menafikan. Barangkali ia mainan minda yang terhasil daripada mainan perasaan. Just go with the flow, insya-Allah ada hikmahnya.  Andai jadi, mungkin buat buku seperti, Sebelum Aku Bernikah dengan tajuk, Di Kala Sedang Beristikharah. Andai tidak, mungkin juga. Wallahu alam. Sebaik-baik perancang adalah Allah. Dapatkan apa yang kita mahu dengan minta pada-Nya, andai... bersungguh-sungguh mahu. Walau akal yang terbatas ini tidak dapat fikir caranya."   -Insyirah Azhar-



Thanks, Tumblr!

Wahai Jiwa,
Redha dan ikhlaskan hati. InsyaAllah DIA akan tunjukkan jalan yang terbaik. Hati ini sedang bersusah payah redha dan ikhlas walau nanar dengan sayang padanya yang ikhlas kerana DIA. Hati ini milik Allah. Hati ini, kita yang rasa. Dengan DIA, kita mohon, dan dengan DIA segala yang mustahil kini, insyaAllah jadi tak mustahil selamanya. Kerna DIA punya kuasa, sekali berfirman 'Kun Fa Ya Kun' semuanya akan jadi nyata.

Maka, marilah kita berdoa. Berdoa masing-masing sahaja yang tahu. Ujian dan dugaan hati memang buat diri jadi nanar dan gila. Tapi, lihatlah hikmahnya, lihatlah dari sudut positif, lihat pada kesan positif dia tinggalkan pada kita, maka berpegang pada hal itu. Dan selebihnya DIA yang akan tentu. 

Salam Sayang dan Penuh Rindu,
-Sahabat Duka Tawamu-




Kata Prue, hati ini milik Allah. Maka, apa yang berlaku itu kehendak Allah. Percaya dan yakin pada Allah. Berdoa dan terus berdoa moga Allah kabulkan doa kita. Hati kita, kita yang rasa. Tapi hati kita, Allah yang cipta. Keajaiban itu hanya Allah yang boleh berikan. Kalau bersungguh doa kita, azam kita, insyaAllah, Allah akan makbulkan. Dan tiada siapa yang dapat menghalang. Kalau kita ikhlas berkehendakkan sesuatu, dan sesuatu yang kita hajatkan itu bertujuan baik, InsyaAllah, Allah akan permudahkan ia, walau bertahun kita menanti. Janji Allah itu pasti.





p/s: Hati ini hanya milik Allah, dan mahu diserahkan pada Allah, walau jauh di sudut hati, masih berharap. Moga Allah perkenankan. Doakan ya, apa yang aku doakan itu dimakbulkan. Amin. Terima kasih.


Fun with My GBS


Hola, and here's the thing. I loved my GBS so much. I never expected that they actually came here, just to give me moral and positive support. Love them so much (although Rara is not here- so, we're not complete-)

Thanks Kak Long kawasan :)

Here we are! On our flirting-fun-happy time. Hohohoho. Ok, Rara is not here, so we're kinda sad. Korum tak cukup. And miss Rara coolness so much. Hahahah.

First, Ziha came to pick me up at my home. Then, we're heading to Kelana Jaya, picked up Fyza at LRT Kelana Jaya. Finally, we're heading to Shah Alam, picked up Momoi. So much time and money been wasted at tol, but never mind. We wanna hangout, so chill up.

The Conjuring- It's moi's idea, not mine!

Watched movies with gegirls. So much fun seen Fyza and Ziha shouted manically (kahkahkahkahkah). 
And I can see the evil's smile of Momoi!!! Hahahahha


Right after movie. Happy face with innocent smile.


My GBS <3 td="">


My Deary GBS,
        Thanks for everything. We have our times together, through thick and thin. I love you all so much. And I miss you all so much. Really wanna hangout just we used to. Thanks to Allah, because HIM, we met, we close, we laugh, we cry, we do crazy things. Memories. And I will always remember you, girls. You all I got. Love you all so much.



p/s: Love them lah!


Skinny Love

Thanks, Mr. G


Come on skinny love just last the year,
Pour a little salt you were never here,
My my my, my my my, my-my my-my...
Staring at the sink of blood and crushed veneer.

I tell my love to wreck it all,
Cut out all the ropes and let me fall,
My my my, my my my, my-my my-my...
Right in the moment this order's tall.

And I told you to be patient,
And I told you to be fine,
And I told you to be balanced,
And I told you to be kind,
And in the morning I'll be with you,
But it will be a different kind,
'Cause I'll be holding all the tickets,
And you'll be owning all the fines.

Come on skinny love, what happened here?
Suckle on the hope in light brassieres,
My my my, my my my, my-my my-my...
Sullen load is full, so slow on the split.

And I told you to be patient,
And I told you to be fine,
And I told you to be balanced,
And I told you to be kind,
And now all your love is wasted,
Then who the hell was I?
'Cause now I'm breaking at the bridges,
And at the end of all your lies.

Who will love you?
Who will fight?
And who will fall far behind?

Come on skinny love,
My my my, my my my, my-my my-my...
My my my, my my my, my-my my-my.



When we love somebody, when the feeling is too strong, we need to be sane. Love can't make us blind. But we make our self be in that state. Struggle for love and then get hurt. Just people said, love someone with just the way he/she are, and hate someone with just the way he/she are. Don't judge. Just careful. You will never want to be the one who gets hurt in the end.

Love is too complicated. Even for long distance relationship. What make it's worth it is trust, loyalty, and respect. If you have this all, insyaAllah it's gonna be ok. Long distance relationship is really hard, but not impossible. But, if it's end, just let it go. Just let he/she go. Sometimes, what we hold is just the past and memories, he/she is not with us anymore. Not the same person that crazily loving us for just the way we are. People is changing. That's what my Hiruma-sama's said.

5th August 2013 will always be in my mind. It's the date that made I truly wake up from long, wonderful dream. And then, I realize, I left the reality too long, long enough to make me fall apart again. Thanks, Allah, because YOU show me the reality of life, and without this, I'm may still not awake and realize the beauty of world, the wonderful smile on our beloved people's faces, the warm of sunshine, the calm of breeze, the fresh smell after rain. I'm very thankful about it. Love YOU, Allah!



p/s: There's lot of beauty in life. Go and find it. Treasure it. Live your life with pride and smile. :)



♥ Love Them ♥

Hai there.


Here, are the pictures of people that I loved most [not include my family, of course]



and




"Only real friends will stay back with us through thick and thin.
 Because they know the true colour of their friends. 
That's way it said, friends in need is friends indeed."
♥13th July 2013♥



 Berkawanlah sampai seribu,
♥ tetapi jangan sampai kawan itu mengubah diri kamu menjadi 'hodoh'.  
♥ Sekali dah berubah jadi 'hodoh', selamanya kesan 'hodoh' tetap ada. 
♥ Kawan yang sejati tetap tidak akan buruk-buruk kamu kamu di belakang mereka,
♥ dan kawan abadi tidak akan percaya kata-kata buruk orang lain mengenai kawan kamu. 
♥ Kerana, kamu lebih tahu dirinya bagaimana. 





Come On!

Well, still not too late to change your life. Explore things. So, this is very useful tips on how to change and make your life meaningful, exciting and affection.

Thanks, tumblr, credit picture to WENN


'Your twenty-somethings are the prime of your life. You will never be as young as you are right now, and there will never be a better time for you to embrace all that the world has to offer than this age of freedom. Yes, freedom. Forget about the accusations that millenials are lazy, unmotivated and lack drive.
We all have growing dreams, previous accomplishments under our belts and an ever present sense of urgency to achieve exactly what we want. Your 20s aren’t an excuse to give up on dreams and let go of ambitions. Instead, these years are the time to put it in full throttle and hit the ground running to set yourself up for future success and happiness. If you’ve ever doubted yourself, now’s the time to let go of insecurities and uncertainties.
Here are the 20 things you need to do in your 20s:
Be you.
Your 20s are the perfect time to find yourself, if you haven’t already. Take some time to be on your own and learn about yourself, and most importantly, learn to love yourself. Be unique! Don’t try to fit the mold and blend in with everyone else. Be sexy; be bold. Make your presence known.
Struggle.
Blunt and to the point. Don’t let your struggles define you, but let them happen. Misfortunes make you a better person through the lessons they instill. Troubles will come and go; they are not everlasting. If you’re struggling through tough times, things will only get better.
Eat whatever you want.
Screw the diet fads and constant pressure to look like the skinniest models on the runway. Working hard to become healthy and get into shape is one thing, but relax with the strict dieting. Eat whatever you want, and don’t think twice about it. You will not gain ten pounds because you ate that delicious chocolate chip muffin this morning. Food is good. Indulge in a little gluttony sometimes.
Date someone completely wrong for you.
Dating is fun! Don’t fear blind dates, or people that don’t fit “your type.” Go out with someone unexpected and see what happens. You could fall in love with that one quality that you never really noticed. You might be surprised at just whom you fall for. Even if you end up turned off and bored with the person, at least you have a funny story to tell.
Do something purely for the thrill, and maybe more than once.
Be a thrill seeker; don’t play it safe. The feeling of excitement is fun and enjoyable. Take some risks, and don’t fear the result. Sometimes going out on a limb and diving into a thrill-seeking experience makes for the best memories. You might not get enough and want to do it again. Just remember — depending on the risk you take — everything is best in moderation.
Keep moving.
Your 20s are definitely not the time to settle. Keep moving; do not slow down for anyone or anything. When you settle down in a certain relationship or way of living, life becomes stagnant and soon enough, less exciting. Keep moving to keep up with the quality of life that you deserve in your 20s.
Travel the world.
There is nothing more rewarding or fulfilling than traveling. Travel the world; explore unfamiliar territory. Soaking up new cultures is one of the best learning experiences, and it opens your eyes to the quality of life in different areas around the world. You might always have time for travel, but there is no better time to explore with all the freedom in the world than in your 20s. Who knows, you might even come across a place that steals your heart away and you’ll never want to leave.
Love your parents, thank them and repay them.
Your parents have been the guiding force to your current place in life. Love them for all that they have done for you up to this point because you will hopefully be taking a stronger lead in your life, specifically financially. Thank them for all the times they supported you financially, or personally, despite any poor decisions you may have made in the past.
Most importantly, your parents expect nothing from you in return for all that they have attributed to your growth as an individual, but take it upon yourself to repay them in any way you might see fit.
Spend good, quality time with your family.
Your family has been, and will always be, present in your life. Friends and romantic partners may come and go, but blood is forever. Take advantage of your freedom during your 20s to spend some quality time with your family and maybe even get to know them better, now that you’re older and more mature. You will cherish the times with your family when you eventually become the eldest generation.
Mend the open wounds.
Let go of the pain in your past. Look at your 20s as a clean canvas. This is a time to release any negative feelings holding you back from moving forward. Heal any open wounds that remain, and accept that there is sometimes no resolution for certain situations. If there might be a way to mend an open-ended problem, then make the attempt. Do whatever you have to do to feel free of any negative restrictions.
Meet a ton of new people.
New people are the spice of life. Everyone is unique in his or her own way and with every person you meet, there is added excitement and flavor in your life. Take it upon yourself to meet as many new people as possible in your 20s. You might meet your future hubby or wifey, or maybe simply start lifelong friendships.
Make unforgettable memories.
Your 20s are a time to immerse yourself in as many new experiences as possible. Make unforgettable memories with your friends, old and new. Now is the time to try as many new things as possible. Expand your horizons.
Continue to follow your dreams.
After years of deciding what you want to do you with your life, you may still be undecided on what exactly that is. Despite indecision on what career path to choose, your dreams are ever present and more than likely becoming more prominent as you consider where you want to end up in the coming years. Use your 20s to make your dreams a reality. Strive to do all that you can to fulfill your dreams, and always remember that no dream is too big or out of reach.
Be a sponge.
Not only are your 20s a good time to get to know yourself, but also a good time to get to know the people around you. Spend quality time with you friends and acquaintances, take an interest in their lives, listen to their opinions and develop genuine relationships that you will remember forever.
Pick up a new hobby.
Use your 20s as a time to really get to know yourself and maybe discover some new interests. Explore some new hobbies. Maybe take a few lessons on how to play an instrument, how to paint or how to work a particular computer program. You never know what pastimes you might fall in love with and seek to make something of!
Don’t dwell on the negatives.
Downfalls are inevitable. When the negatives outweigh the positives, don’t dwell on it. Remember that life goes on, and you have never been in a better position to remove yourself from negative situations and to move forward than you are right now in your 20s.
Give back.
So much of the population on this planet is not as fortunate as you may be. Allow your 20s to be the years that you lend a helping hand to the underprivileged. Whether it be a donation of some sort, or you decide to travel to a poverty-stricken country for six months out of the year, do something to make a difference and give back to the community.
Cherish the people who have always been there.
When all is said and done, you will be able to count your most genuine and trusting relationships on one hand. While you’re busy meeting new people and exploring new places during your 20s, don’t forget to cherish the relationships you have with the people who have always been there for you. These are the relationships that deserve the most attention and effort to keep them blooming.
Trust only a few.
While trust is a good quality to have, there are only so many people in this world that you can trust with your life, or even with your most precious secrets. You’re going to experience a hell of a lot in your 20s, and you should always be careful who you choose to confide in. In the end, everyone looks out for themselves, and you can’t always be sure who will or won’t look out for you in the meantime.
Live in the moment, without fear or expectation of the future.
Above all, live every day of your 20s to the fullest. Relish the moment and make every day worth living. Do not look ahead to the future with worry or expectation, as you could likely set yourself up for disappointment. Live every day to its greatest potential, as if there will be no tomorrow to make it right.'
[*Article by Kendall Wood/Elite Daily-The Voice of Generation-Y-*]

So, I hope the 20's tips, wrote by Kendall Wood might bright up your head now. Might want thinking what to do with your life. Me too. This article make me think deep, really deep about how I gonna spend my life, should I just live as usual people?  Struggling in study-> make sure get best result in exam->further study in university->get dream job->get marry->have kids->grow old->die? Yeah, that normal process in life, whatever you are lucky or not to further study in university, it's just normal process. Do something that you can breath and live happily. And i'm gonno do that. I can and I will !

p/s: maybe I should start my own writing. Should start use my talent in writing. Wish me luck.

Thanks for read.  :)