My Graduation



“ There is a good reason they call these ceremonies 'commencement exercises'. 
Graduation is not the end, it's the beginning. ”- Orrin Hatch-



Ok. Aku dah pun Konvo. Pada 23 September 2012 yang lalu. Graduated from Universiti Sains Malaysia (USM)  dalam kursus Terjemahan dan Interpretasi (B.A.T.I atau Bachelor of Arts in Translation and Interpreting). Dan jadi exstudent dah. Tiba-tiba rasa sedih pula. Biasalah, dulu selalu dikejar dengan daedline assignment, di seksa dengan presentation, and sibuk berdating dengan group disscussion yang selalu menempel pada jadual weekend. Sebab itulah, jarang nak keluar having fun dan berpoya-poya. Hihihi.

Ok, mulanya aku mohon cuti daripada Bos besar -kerja part time aku- untuk cuti seminggu and deal dengan segala urusan konvo. Memang penat. Skotting di bilik ex-roomate aku, Jo AnNa, sebab dia kursus management, so lagi setahun tinggal before grade (tahun 2013). Tapi dekat Tekun. Memang bapak jauhla kan dari Dewan Tun Syed Putra (DTSP). Nak patah kaki jalan, tau. But anyway, sempat sampai pagi tue, and ambil jubah konvo sendiri bersama dengan Cik RaRa and Cik Asha. Jubah Fyza Si Momoi Becky a.k.a Cik Diva LaLa yang tolong ambilkan, jubah Cik HaHa a.k.k Ziha pula aku yang ambil. Sempat jumpa skandal olok-olok first aku dalam TOT38 a.k.a best friend aku- En. Hadi yang obses dengan kucing. Syok jumpa member-member kamcing tau! Tapi sedih sebab tak cukup korum. But, anyway, ini pictures kami try jubah konvo.

Bersama dengan Cik Rara a.k.a Shira Cool

and

Cik Asha and Cik Shira

Lepas tue, aku berdating dengan Cik Asha di Kompleks Bukit Jambul or BJ. Teman minah ni cari baju konvo dia. Rasa berbangga sebab Asha mintak pendapat aku. Hihihi. But Shira tak jadi lepak sama, Hadi pun sama. Depa dah balik, ada hal katanya. But never mind. Aku pula tak pilih pun baju konvo coz aku dah ada baju raya, pusing-pusing and recycle pakai baju raya la kan. Berjimat. Hihihi. And sepanjang hari and sepanjang minggu, aku banyak habiskan masa lepak and attend konvo kawan-kawan aku. Nanti aku upload pictures ya. Tapi buat sementara waktu ni, aku hanya kepilkan satu picture yang kami satu batch snap right after we finished graduation ceremony in DTSP.



     Tarra!!!     Tarra!!!     Tarra!!!     Tarra!!!    Tarra!!!     Tarra!!!

I LOVE YOU ALL, MY FRIENDS!!!



" Friendship is not something you learn in school. 

But if you haven't learned the meaning of friendship, 

you really haven't learned anything. "  
-Muhammad Ali-



p/s: Thanks, friends, thanks for everything. I owed you everything. Love you so much.


Thanks for read  :)