MAAF, saya bukan kaunter pertanyaan


Korang pernah x alami perkara di atas?

hahah, aku pernah, time sekolah2 dulu la. Hem, jd sini aku nk cter sikit la pasal nie... dulu, aku nie kat school.. agak la femes... hihihi ok, x femes... hanya femes dalam kalangan guru sbb aku nie budak lama school tue, from form 1 sampaila form 6 tau... oh, ye, aku ambik STPM... hihihi.. kalau dulu, boley kata laa yg aku nie dok kelas depan.. depan sekali, kelas aliran sains tulen... hihi, yang ambik bio, fizik, kimia tue kan... haaishh, mmg susah down subjek sains tulen tue, ngan add math nye lagi, dah la aku anti giler ngan add math.. jangan kata x pernah lulus,  dapat 20% pon x pernah. hahahahhaah, 

ok, pe aku melalut tue, pd adik2 luar sana, sila jgn tiru keantian aku terhadap nombor nie.. ok, jd, bila kelas first kn, kami mmg selalu la ada kem elit... yes, aku dapat kem elit sbb prestasi aku la wei.. walau add math aku x 'mewah' tp sejarah, B.I, B.M, sume tue agak 'mewah' la... hihihihih, jd, nk dijdkn cter, kami pi la mengembara mencari ilmu di sekolah2 elit yg lain...  n kami berkampung kat situ adalah lam seminggu, lau korang cuti seminggu relax sakan, kami lak dok asah n perah2 otak dgn soklan3 killer semua subjek.. jd, mmg mereng la sekejap...  n adalah sorang mamat nie, cm dok tengok2 senyum2 aku dr time first kami jumpa (kami sekelas lam kelas sejarah) sampai la kem tue tamat.. then, pas jer cikgu kuar ari last tue, aku n bestfriend aku, Kak Ngah, ngan dok kalut2 kemas sbb nk cepat packing barang balik umah, tetibe budak lelaki yg senyumannyer Ya Allah, mmg manis dok dtg kt aku... 


dia kata "awak, boleh x saya nk no. phone awak? "


aku mmg kerut muka n dahi 180 darjah kerutan la... ish, pe hal mamat nie mintak no aku kn... kak ngah just senyum2 jer... yerla, kawan baik aku tue dh perasan mamat tue tengok aku time mula2 jumpe dulu...


dia kata lagi " awk jgn salah fhm, saya mintak sbb nk tukar2 soklan nie jer"


ok, pendek cter, aku kasi n kami contact, tp x lamaa lepas tue, dia tnyer yg kawan aku tue, (kak ngah), dah berpunya ke belom... aaishh, pe hal mamat nie, aku bengang la.. ok, aku bkn jeles sbb dia x suka aku, tp aku bengang sbb dia nie rupa2nyer ambik no aku sbb nk usha kawan baik aku... adeh, cik abg oi, asal la x minta no phone dia sendiri... ok, mmg aku rasa cm aku nie kaunter pertanyaan... aku x jeles pon sbb dia x suka aku or x de org suka kat aku time sekolah2 dulu (maybe sbb aku garang kot) tp aku x suka biar diri aku jd kaunter pertanyaan soklan remeh2 nie... 


GUYS, PLEASE DON'T EVER TACKLE A GIRL LIKE THIS !!!
coz, u're look like a desperate man with flower in your hand... 


korang nk usha that girl, go ahead... tp korang kena berani... tindakan korang utk tnyer bestfriend girl tue hnya jatuhkan saham korang depan depa.. lau korang suka, why not korang yg hulurkn salam perkenalan... jgn jdkn org lain sbgai kaunter pertanyaan sbb mereka x suka ok... be a gentleman, ok, barula nampak cool.. dan kini, lau situasi nie jd kat aku lg, aku hnya kata mcm nie kat diaorg.. "awak, maaf, saya bukan kaunter pertanyaan..."


Thanks for read.  :)

No comments: