Don't Sad, Be Tough, O.K ?

Hidup ini, mmg banyak dugaan....Tiap dugaan yang datang menimpa, kadang kala pasti akan berjaya kocakkn hati dan perasaan kita yang sangat 'fragile' nie... tp, memang lumrah la kan, apa yang berlaku tue pasti ada sebab dan hikmahnya... cuma kita sebagai manusia harus pandai mengawal emosi dan rasa amarah di hati... aku tahu, rata-rata manusia sekarang nie memang suka lepaskan amarah pada orang lain... itu pon termasuk aku jugak... (secara x sedar)

"orang lain yang bangkitkan api kemarahan ko, ko plak pi lepaskan kat orang lain!!!!.."


ha, cuba korang fikir itu... 
apakah itu yang membuatkan korang kadang-kadang hangin satu badan???


Korang, jangan la korang nak touching-maching pada kesalahan yang bukan kesalahan korang... dia nak marah pada korang, biarkan saja dia tue... aku agree, yang kadang-kadang, memang rasa annoying gile bila duduk lam situasi macam nie... but, ada kalanya, berdiam diri itu cara terbaik untuk keadaan itu... Jangan sesekali bersedih walau korang dimarahi atas kesalahan yang korang x lakukan, bahkan atas kesalahan yang langsung korang x tahu apa salahnya... sebab perasaan itu hanya buat korang rasa diri korang sangat lemah... korang nak menangis, menyumpah, yes, silakan, tapi Do It In Your Heart Silently... yup, itu satu cara aku express diri aku.. betapa aku sakit hati, betapa aku rasa nak sepak dan kasi flying kick kat orang tue, aku still sabar... n crying in my little room silently... aku tahu, berlawan lidah x kan dapat selesaikan masalah yang pada mulanya bukan korang pon yang mulakan... jd, diam dan jangan sedih dengan apa yang berlaku... BE TOUGH AND THINK IT AS ONE OF YOUR CHANCE TO UPGRADE YOUR PATIENT LEVEL...

itu BUKAN menunjukkan yang kita nie LEMAH, tapi itu menunjukkan yang kita nie BIJAKSANA dan  MATANG...


Jadi, jangan la naik hangin lau ada yang bermulut laser memaki hamun anda atas kesalahan yang bukan anda lakukan, kerana itu tak berbaloi pon... just, diamkan, dan kita lihat, betapa hodohnye perangai dia yang memaki hamun itu...  jangan jadi macam picture spider di bawah nie, asyik marah jer keje, akedut pon dah timbul-menimbul



Tapi, jadilah seperti picture di bawah ini... awet muda gitu.. hihihihihi

senyum jom!!!


p/s: pada peserta Contest "Beraya sejenak  bersama blog Gadis Butterfly", pada siapa2 yang tak dapat mark [-checked-] lagi tue, sila alert ngan komen GB ye.. n pada yang x diziarahi lagi, please tinggalkan komen anda pada entry contest tue besertakn link anda... TQVM ye.. :)
have a nice day, readers... !!!



Thanks for read.  :)

No comments: