Jom Bercuti





Tiba-tiba bila tengok pantai ni, rasa nak pergi terjun je. Hiihihihihihi, syoknya mandi laut. Dah lama dah tak mandi pantai. Dulu, masa kecil, pak sedara ada bawa main di pantai kat Cherating sekali dengan anak-anak dia. Masa tu umur baru 9 tahun. Tak baligh lagi ha. Hihihi, memang seronok. Mandi sampai tak ingat dunia. Time tu la belajar cara apungkan diri. Dan sukses! Tapi itula, penangan mandi laut, kulit jadi gelap yang amat, kata mak, macam sapu arang je kat kulit ni hah. Adoi, nak cerah balik makan masa berbulan-bulan kot. Tapi x ape lah, time tu budak-budak lagi. Mana pandai nak makeup bergaya semua. Time tu, budak-budak sibuk main macam ni la, bukan macam budak-budak zaman sekarang, sibuk main laptop, main fb, makeup bergaya macam diva la kan. Tapi rugi juga diaorang, tak dapat nak rasa chilhood moment yang best macam ni. Nanti, nak apply cutilah. Nak pergi Port Dickson kot. Rehatkan minda and badan. Dah lama x berjalan-jalan ni. Kena kumpul duit la dulu. Hihihi. Wish me luck.




p/s: bercuti kadang kala x ape sebab itu ubat untuk release tension yang membuak-buak dalam diri.

Thank for read.  :)